
Fra 01.01.2023 indtræder klimakravene i bygningsreglementet, som bl.a. betyder, at der skal udføres LCA-beregninger på alt nybyggeri. Derudover vil nybyggeri på over 1.000 m2 skulle overholde en grænseværdi på 12 kg CO2-ækv./m2/år.
For at være sikker på, at et kommende byggeri kan overholde kravene, er det vores klare anbefaling, at man inddrager LCA i de tidlige designfaser, hvor der er den største mulighed for at optimere bygningsdesignet og dermed reducere klimaaftrykket fra byggeriet. Der vil således allerede foreligge en LCA-beregning ved ansøgning om byggetilladelsen, hvilket giver ro i maven for både rådgiver-teamet og bygherre.
Vi har netop færdiggjort vores seneste LCA-studie om klimapåvirkninger for 3 forskellige byggeprincipper for et énfamiliehus. Samtidig viser studiet, hvordan vi som rådgiver arbejder med LCA som designværktøj i de tidlige designfaser i byggeriet. Læs om LCA-studiet her.
Vi udfører LCA-beregninger på alle typer byggerier, konstruktioner og materialer. Vi tilbyder bæredygtighedsledelse og rådgivning i overholdelse af grænseværdier for klimaaftrykket (CO2) for nybyggeri og renovering. Kontakt os for at høre mere!

VI TILBYDER

LCA-beregninger

Certificering (DGNB)

Rådgivning
LÆS MERE Om LCA
Læs mere om LCA i vores LCA Videnscenter:

BygherrePartner Usikkerhedsmatrix - usikkerhedsvurdering i LCA jf. EN15978

Klimakrav (LCA) i Bygningsreglementet

DATAKVALITET I LCA-BEREGNINGER

LCA som designværktøj

Hvad er LCA
Vi udgiver løbende nye LCA-studier. Se mere her:

LCA-studie: REDUKTION AF KLIMAAFTRYKKET FOR ÉNFAMILIEHUSE

LCA-studie: KLIMAAFTRYK FOR HISTORISKE BYGGESKIKKE

BygherrePartner Usikkerhedsmatrix - usikkerhedsvurdering i LCA jf. EN15978

LCA-studie: 4 VINDUESTYPER
